bodyart és deepwork

A bodyART olyan komplex edzésmódszer, mely ötvözi a jóga, a tai-chi, a sterching (nyújtások), az erősítés, a relaxáció és a légzéstechnikák módszereit egy teljesen új megközelítésben.

A bodyART koncepció központjában a test, a lélek és a szellem hármas egységének együttes szemlélete áll. A bodyART gyakorlatok végzése közben a hangsúly az emberi test egészén van, s nem az egyes izomcsoportokon. A statikus és dinamikus erőelemekre épülő mozgássorozatok biztosítják a test megfelelő működését.

A bodyART tréning élettani hatásai között fontos kiemelni, hogy erősebbé és rugalmasabbá válnak a mély stabilizáló izmok, fokozódik a testtudat, korrigálódnak a hibásan rögzült mozgáskultúrák, nő az energiaszint, valamint a fizikális és mentális határok kiszélesednek.

A „hagyományos” aerobik órákat is hatékonyan kiegészíthetjük ezzel a mozgásformával, hiszen az előbbi óratípusoknál a legjobb edzés ellenére sem tudjuk olyan hatékonyan edzeni a stabilizáló mélyizmokat (core izmok), mint a bodyART órákon.

A gyakorlatokat meditatív zenére végezzük, s az órát rövid relaxációval zárjuk.

A deepWORK egy holisztikus funkcionális tréning. Rendkívül intenzív, könnyen követhető, zsírégető hatású edzésforma. Megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig jelen van benne a az erősítés és a nyújtás, az aktív és a relaxált állapot egyaránt.

A bodyART-ot és a deepWORK-öt ajánljuk mindenkinek, aki szeretné megteremteni testének harmóniáját, egységét. Ülőmunkát végzőknek, valamint a testtartási problémákból eredő hátfájások kezelésére szintén kifejezetten ajánlott óratípus. Várandósok nem vehetnek részt ezeken órákon.