Gerinc-és kondi torna tiniknek

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni! Ilyen az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás is.

A helytelen testtartás és a mozgásszegény életmód által okozott hát-és gerincbántalmak már fiatal korban, gyermek-és kamaszkorban egyre gyakrabban megmutatkoznak. Éppen ezért a prevenciót és a már fennálló panaszok későbbi súlyosbodásának megelőzését ebben tini korban kiemelten fontosnak tartjuk.

A tini korosztály igényeihez kidolgozott gerinctréning órákon szisztematikusan átmozgatjuk a gerincoszlopot, valamint erősítjük a gerinc mozgatásában részt vevő izmokat, nagy hangsúlyt fektetve a törzs izmaira (hát és hasizmok), valamint a far- és vállizmokra, melyek az edzés hatására tónusosabbá, feszesebbé válnak.

Ennek az óratípusnak a másik fókuszpontja az alakformálás és a test izomzatának erősítése; hiszen hormonális változások, a helytelen táplálkozás, valamint a mozgásszegény mindennapok együttesen okozhatnak az indokoltnál nagyobb súlygyarapodást.

Az edzéseken a gerinctréning mellett könnyen kivitelezhető és követhető gyakorlatokkal az egész testet átmozgatjuk, erősítjük és formáljuk, izmainkat tónusba hozzuk és fejlesztjük, de nem növeljük azok tömegét, hozzájárulva ezzel a testsúly optimalizálásához.

Az óra során a különböző zenealapokkal és eszközökkel (pl. step pad, gumiszalag, gumikötél, softball, flexi-bar, kézisúly, lábsúly, fitball stb.) nagy változatosságot tudunk elérni, így rendszeresen látogatva ezeket az órákat sem érzitek majd egyhangúnak ezt az edzéstípust.

Az órák rendszeres látogatása esetén az iskolai kötelező évfolyam-testnevelés igazolására is lehetőséget biztosítunk!

Az órát 12-16 éves lányoknak és fiúknak egyaránt ajánljuk:

  • prevenciós jelleggel, gerincpanaszok megelőzésére, hát-és derékfájás megszüntetésére,
  • krónikus hátfájással, gerincpanaszokkal és testsúlyproblémával küzdő kamaszoknak,
  • ha a prevenció mellett szeretnék formába hozni magukat vagy szeretnék megtartani fittségüket,
  • ha a sulihetet szeretnék egy pörgős, vagány kondi órával zárni.

Az órán való részvételhez kényelmes, testmozgásra alkalmas váltóruha, és utcán nem használt, tiszta váltócipő használata szükséges.