Gerinctréning

Mozgásunk alapja, testünk „tartóoszlopa” az erős, stabil gerinc. Mégis, napjaink egyik legismertebb civilizációs betegségei között találjuk a mozgásszervi panaszokat, gerincbántalmakat, a hát-és derékfájást. Ennek fő okai a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, a helytelen testtartás és a hátizmok gyengesége.

A helytelen testtartás következtében kialakult hibás mozgássémák hosszú távon mozgásszervi panaszokhoz vezethetnek.

A gerinctréning foglalkozásokon szisztematikusan átmozgatjuk a gerincoszlopot, valamint erősítjük a gerinc mozgatásában részt vevő izmokat, nagy hangsúlyt fektetve a törzs izmaira (hát és hasizmok), valamint a far- és vállizmokra, melyek az edzés hatására tónusosabbá, feszesebbé válnak.

Jótékony hatása már az első óra után érezhető, rendszeres gyakorlással pedig megszüntethető a hát-és derékfájás, látványosan javul a testtartás és a mozgáskoordináció, ezáltal pedig a test szinte újjászületik.

Nálunk többféle gerinctréning típusú óra közül is válogathatsz.

Spine up! gerinctréning

A gerinc izületeinek átmozgatása, valamint a törzsizomzat erősítése és finom nyújtása mellett ezen a preventív jellegű tréningen a pulzusszámot is növeljük, fejlesztjük a testtudatot és az állóképességet is.

Gerinctréning pilates-szel

Két remek műfaj kombinációja. A gerinctréning segítségével szisztematikusan átmozgatjuk és erősítjük a gerinc mozgatásában részt vevő izmokat, míg a Pilates segítségével nemcsak átmozgatjuk a mélyizmokat, hanem erőt, hajlékonyságot és egyensúlyt is fejlesztünk.

Gerinctréning & erősítés

Ezen az órán a gerinc mozgatásában részt vevő izmok erősítése mellett a fókuszt a test egészére helyezve átmozgatunk, erősítünk és nyújtunk minden más izomcsoportot is. 
Változatos eszközhasználattal (fitball, softball, gumiszalag, gumikötél, kézisúly, bokasúly, SMR henger stb.) gondoskodunk arról, hogy ne csak a törzsizmok, hanem az egész test izomzata tónusos, feszes, esztétikusan formált és erős legyen. 

A gerinctréning ajánlott:

  • prevenciós jelleggel, gerincpanaszok megelőzésére, hát-és derékfájás megszüntetésére,
  • ülőmunkát végzőknek,
  • krónikus hátfájással küzdőknek,
  • stresszes-és mozgásszegény életmódot folytatóknak,
  • kisgyermekes anyukáknak,
  • azoknak, akik az esztétikai edzéscélok mellett testi egészségük megőrzésére is hangsúlyt fektetnek.