Masszázs

Tapasztalt és jól képzett szakemberünk számos masszázstípust kínál a hozzá fordulóknak.

 

Svéd masszázs

Európában ez a legismertebb masszázsfajta. A svéd masszázs relaxál, oldja a feszültséget és segít az alvászavarok leküzdésében, sőt bizonyos típusú fájdalmak csökkentésére is kiválóan alkalmas. Nem csak lelki, de olyan szervi problémákban is segítséget nyújt, mint például a magas vérnyomás, emésztési zavarok, gerincbántalmak, szívpanaszok, és légzőszervi problémák. A fájdalmas területre vagy területekre irányuló  intenzív kezelés. Lazítja az izmokat elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz okozta negatív hatásokat. Alkalmazható még általános közérzet javításra, baleset-,műtét utáni rehabilitációra,mozgásbeszűkülések kezelésére, ortopédiai-ideggyógyászati-, reumatológiai-, belgyógyászati megbetegedések kezelésére. Ezeken kívül a teljesítőképesség fokozására és  az izmok állapotának javítására.

Thai talp- és lábmasszázs

A hagyományos talpmasszázsnál többről van szó, mint a neve is elárulja. Egészen a térd feletti területig történik a masszázs és a talpon sem hagyományos módon történik, hanem egy speciális pálcikával fokozza a presszúra hatásait. A lábmasszázs lezárásaként még egy vállmasszírozást is kap a páciens. Az egész szervezetben a távolhatásokat lehet vele kiváltani, kiegyenlítő, harmonizáló hatása van. Az energiaáramlást kiegyensúlyozza. Serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét ezáltal a méreg-,és salakanyagok könnyebben kiválasztódnak. Erősíti az immunrendszert, a nyirokkeringés fokozásával. Fájdalomcsillapító hatású. Lazító hatása testi- lelki szinten fejti ki jótékony hatását.

Tradicionális thai generál masszázs

 A thai masszázsnál nem az izomzat átdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása, az egész test energiavonalai mentén. Ha az energia nem áramlik akadálymentesen, akkor hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet. Ez a típusú masszázs a földön történik kényelmes rugalmas ruházatban. Ez a folyamat az egész testen történik és nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz(Ezért a „kényelmesek jógájának is nevezik”). Ha helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje! Erősödik az immunrendszer, feszültséget old, könnyűnek felszabadultnak érezzük magunkat.

Thai aromaolajos masszázs 

Olajos masszírozás a thai masszázs technikai elemeivel ötvözve. Ezt a típusú masszázs a földön és masszázságyon egyaránt végezhető. A masszírozáshoz különböző olajokat alkalmazunk, attól függően hogy milyen célt akarunk elérni. Lehet relaxációs és terápiás célú a kezelés.Az illóanyagok rezgéssugarakat bocsátanak ki magukból, amelyek közvetlenül is terápiás hatással bírnak. Az olajok gyógyító hatása akkor érvényesül igazán, ha a masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le!

Herbál masszázs

A thai gyógyászatban a növények a masszázs kiegészítői. Kifejezetten a gyermekszülést követő fáradtságot vagy gyermekágyi depressziót kezelték vele. Kiváló azok számára is akik nagyvárosban élnek vagy dohányoznak. Nyugtatja az idegeket, és átirányítja az energiát a megfelelő területre, ami szükséges a jó egészséghez. A kellemes meleg masszázs rendkívül nyugtató harmonizáló. A gyógynövények  aromája tisztítja a légutakat, a tüdőt és hatással van az egész testre. Kizárólag hazánkban honos  a népi gyógyászatunkban ismert gyógynövényeket használok.

Thai női-és kismama masszázs

A várandósság 12-28. hetei között javasolt a végzése, de már teherbe esés előtt is érdemes alkalmazni, mert előkészíti a szervezetet a várandósságra. A masszázs alatt nem csak a kismama lelke de a babáé is megnyugszik. A masszázsnak gyógyító, fájdalomcsillapító, relaxáló és közérzetjavító hatása lehet ilyenkor is, amire a kismamának szüksége is van. Két fő fajtája van az egyik szárazon laza pamut ruhában (szemérmesebb várandósoknak javasolt) a másik olajos technikával történik. Mindkét masszázsfajta történhet földön egy matracon, oldalt fekvő pozícióban, illetve ülő helyzetben. A masszázsnak számos előnyös hatása ismert a várandósság alatt is. Csökkenti a fáradtságérzetet, és a terhességre jellemző egyéb kellemetlen tünetet. Enyhíti és oldja a stresszt. A megterhelt gerincoszlopnak igen jót tesz a hátmasszírozás. Csökkenti a szervezet kóros folyadék visszatartását. Segíti a káros anyagcsere termékek kiválasztását. A masszázs csodálatos eszköze a kikapcsolódásnak, növeli az energiát. Javítja az ellazulás képességét, valamint a mirigyfunkciókat. A szülést követő 2.hónaptól ismét ajánlott a masszázs! Nem csak az anyukának de a babának is!  

Thai babamasszázs

A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Újszülött kortól alkalmazható. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés,keringés,légzés). Annak ellenére hogy serkentő hatású, mégis segít a relaxációban és a nyugodt alvásban. Segít egyensúlyt teremteni, jó hatással van a baba testi fejlődésére, és elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is! A baba mentális és lelki funkcióit egyaránt segíti, ez a szeretetteljes érintés a szülő és a gyermek között.

Masszázs-szolgáltatásaink igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken:

Cseresznye Melinda (okl. gyógy-és thai masszőr, kismamajóga oktató)

Tel.: +36 70 533 4438

E-mail: cseresznye.melinda@gmail.com