Babás jóga

A Birthlight® módszeren alapuló babás jóga rendszer kidolgozója Dr. Francois Barbira Freedman orvos-antropológus, jógaoktató és családanya. Rendszerében ötvözte a tradicionális jógaelemeket, valamint az antropológiai munkássága során, természeti népektől szerzett tapasztalatait.

A foglalkozások segítik a szülés utáni regenerálódást, általuk a baba és a mama közötti kapcsolat is még bensőségesebbé válhat. A babás jógaórák közösségi teret is biztosítanak a mamáknak és hasonló korú babáiknak, segíthetik az újabb baráti kapcsolatok kialakítását.

Az órák 60 percesek, felépítésük rugalmas, a babák és a mamák igényeihez egyaránt alkalmazkodó. Az foglalkozások során bármikor lehet a babát szoptatni, ringatni, tisztába tenni.

A babás jógafoglalkozásokon a kisebb babákat fekvő helyzetben hosszabban maszírozzuk és finoman mozgatjuk, a nagyobb (kúszó, mászó vagy már járó) babákat a masszázs mellett játékos formában mozgatjuk, mondókák és gyermekdalok kíséretében foglalkoztatjuk. Az óra során mamákkal kímélő és hagyományos jógagyakorlatokat, valamint hasizomregeneráló gyakrolatokat egyaránt végzünk. Az órát gátizomtornával és egy rövod relaxációval zárjuk.

A babás jógaórákat 3 hónapos kortól egészen óvodakezdésig ajánljuk.

Megjegyzés: előfordulhat, hogy babád az első néhány foglalkozás alatt nyűgösebb, ellenállóbb. Az új helyzet, az ismeretlen környezet és a közösség okozhat ilyen reakciót, ezért időbe és türelembe kerülhet, hogy ezt megszokja.  

Időpont: hétfőnként 10:30-11:30

Az órákra előzetes bejelentkezés nem szükséges.