bach-virágterápia

Dr. Edward Bach angol orvos 1928. és 1936. között dolgozta ki egyedülálló rendszerét – a virágterápiát –, amely a homeopátia alapelveit tovább gondolva, virágkivonatok segítségével a testi és lelki kibillentségek érzelmi okainak kezelésére és megszüntetésére kínál lehetőséget. A virágok szellemi lényegét használja fel a személyiségben jelentkező egyensúlyi zavarok helyreállítására.

Edward Bach filozófiája

„Az egészség a harmonikus állapot, a boldog állapot. Egészségünkről és boldogságunkról mi döntünk azzal, hogy mennyire tudjuk megvalósítani lelkünk üzenetét.”

A kibillent állapot "rossz gondolatok és rossz cselekedetek következménye. De nem valamiféle átok, hanem sokkal inkább áldás, hiszen felhívja a figyelmünket arra, hogy nem engedelmeskedünk lelkünk parancsainak, nem követjük az isteni útmutatást.”

A módszer célja tehát a test-lélek-szellem hármassága közötti egyensúly helyreállítása, ezzel összefüggésben pedig a hosszú távú mentális és fizikai jóllét állapotának fenntartása. Hiszen ugyanúgy, ahogyan az egyensúlytalanságot vagy a hiányállapotot magunk hoztuk létre, képesek is vagyunk helyreállítani. A harmóniába rendeződést követően pedig a lélek és a szellem jólléte visszahat a testre.

A Bach-virágterápia középpontjában az egyén áll. A módszer az oksági kapcsolatok kezelése, ami azt jelenti, hogy a felmerülő problémát a „gyökerénél”, az oknál, vagyis a lélekben szünteti meg. Ezzel az egész szervezet visszanyeri egyensúlyát és megindulnak az öngyógyító folyamatai.

Mi mindenre jó ez a módszer?

  • lelki egyensúly fenntartása, 
  • stresszhelyzetek kezelése, 
  • harag, agresszió, vita, féltékenység harmóniába rendezése,
  • akut és krónikus betegségek kiegészítő kezelésére,
  • gyermekeknek (félelmek, rémálmok, étvágytalanság, szorongás, óvódakezdés, iskolakezdés, bárminemű zaklatottság stb.).

Sok szeretettel várom mindazok jelentkezését, akik egy természetes és szelíd módszer segítségével szeretnének harmóniába kerülni.

Bejelentkezés: Balogh Andrea (okleveles asztrológus, Bach-virágterápia tanácsadó, Tarot elemző)
Tel.: +36 30 986 5475
E-mail: baloghandrea70@gmail.com