Gerincjóga tiniknek

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni! Ilyen az egészséges életmód, a mindennapi stressz kezelése, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás is.

A helytelen testtartás és a mozgásszegény életmód által okozott hát-és gerincbántalmak akár már egészen fiatal korban, gyermek-és kamaszkorban megmutatkozhatnak. Éppen ezért a helyes testtartás megalapozását, a prevenciót és a már fennálló panaszok későbbi súlyosbodásának megelőzését már a tizenéves korban kiemelten fontosnak tartjuk.

A gerincjóga egyik fontos célja megelőzni azoknak a helytelen tartás- és mozgásmintáknak a rögzülését, amelyek sok esetben évekkel a gerincbetegségek kialakulása előtt jellemzők az emberekre. A módszer támogatóan hat más izületi panaszok elkerülésében is.

A tini korosztály igényeihez igazodó gerincjóga órákon ezt a preventív megközelítést ötvözzük a jógagyakorlatokkal, és amellett, hogy szisztematikusan átmozgatjuk a gerincoszlopot, valamint erősítjük a gerinc mozgatásában részt vevő izmokat, hangsúlyt fektetünk a modern ember gerincét érő káros hatások ellensúlyozására, a tartáshibák korrekciójára is. 

Emellett a foglalkozásokon a jóga tradicionális rendszerét és eszköztárát alapul véve, az egészséges mozgáskultúra és a testtudat megerősítése mellett a stresszoldásra, a testi-lelki egyensúly és a koncentrációs készség megerősítésére is hangsúlyt fektetünk.

Ennek az óratípusnak a rendszeres látogatását kifejezetten ajánljuk 12-16 éves korú fiúk és lányok számára egyaránt akkor is, ha jelenleg nem áll fenn tartáshiba vagy egyéb mozgásszervi panasz. Kiváló kiegészítője lehet más rendszeresen végzett mozgásformáknak és a gyógytorna foglalkozásoknak is. 

Tiniknek szóló gerincjóga foglalkozásaink időpontja: péntekenként 15:30-16:30.

Az órák rendszeres látogatása esetén az iskolai kötelező évfolyam-testnevelés igazolására is lehetőséget biztosítunk!

Az órát 12-16 éves lányoknak és fiúknak egyaránt ajánljuk:

  • rendszeres stressz és szorongás oldásának támogatására,
  • koncentrációs készség erősítésére,
  • prevenciós jelleggel, gerincpanaszok megelőzésére, hát-és derékfájás megszüntetésére,
  • krónikus hátfájással, gerincpanaszokkal és testsúlyproblémával küzdő kamaszoknak.

Az órán való részvételhez kényelmes, testmozgásra alkalmas váltóruha használata szükséges, váltócipő nem szükséges (mezítláb/zokniban jógázunk).

Az órára előzetes bejelentkezés nem szükséges, mindenkit szeretettel várunk. 

Oktató: Fábián Ildikó (okl. hatha jóga, gerincjóga és gyerekjóga oktató)

E-mail: ildiko.fabian@gmail.com

Tel.: +36 20 563 6224