NMPT gerincjóga tiniknek

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni! Ilyen az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás is.

A helytelen testtartás és a mozgásszegény életmód által okozott hát-és gerincbántalmak akár már egészen fiatal korban, gyermek-és kamaszkorban megmutatkozhatnak. Éppen ezért a helyes testtartás megalapozását, a prevenciót és a már fennálló panaszok későbbi súlyosbodásának megelőzését már a tizenéves korban kiemelten fontosnak tartjuk.

A Bene Máté gerincspecialista által kidolgozott NMPT (Natural Movement Pattern Training) módszer célja korrigálni azokat a helytelen tartás- és mozgásmintákat, amelyek sok esetben évekkel a gerincbetegségek kialakulása előtt jellemzők az emberekre. A módszer amellett, hogy segít megelőzni a gerincbetegségek kialakulását vagy kiújulását, támogatóan hat más izületi panaszok elkerülésében is.

A tini korosztály igényeihez igazodó NMPT gerincjóga órákon ezt a speciális preventív megközelítést ötvözzük a jógagyakorlatokkal, és amellett, hogy szisztematikusan átmozgatjuk a gerincoszlopot, valamint erősítjük a gerinc mozgatásában részt vevő izmokat, hangsúlyt fektetünk a modern ember gerincét érő káros hatások ellensúlyozására, a tartáshibák korrekciójára is. 

Ennek az óratípusnak a rendszeres látogatását kifejezetten ajánljuk 12-16 éves korú fiúk és lányok számára egyaránt akkor is, ha jelenleg nem áll fenn tartáshiba vagy egyéb mozgásszervi panasz. Kiváló kiegészítője lehet más rendszeresen végzett mozgásformáknak és a gyógytorna foglalkozásoknak is. 

Tiniknek szóló NMPT gerincjóga foglalkozásaink időpontja: szerdánként 15:45-16:45.

Az órák rendszeres látogatása esetén az iskolai kötelező évfolyam-testnevelés igazolására is lehetőséget biztosítunk!

Az órát 12-16 éves lányoknak és fiúknak egyaránt ajánljuk:

  • prevenciós jelleggel, gerincpanaszok megelőzésére, hát-és derékfájás megszüntetésére,
  • krónikus hátfájással, gerincpanaszokkal és testsúlyproblémával küzdő kamaszoknak,
  • ha a prevenció mellett szeretnék formába hozni magukat vagy szeretnék megtartani fittségüket,
  • ha a sulihetet szeretnék egy pörgős, vagány kondi órával zárni.

Az órán való részvételhez kényelmes, testmozgásra alkalmas váltóruha használata szükséges, váltócipő nem szükséges (mezítláb/zokniban jógázunk).

Az órára előzetes bejelentkezés nem szükséges, mindenkit szeretettel várunk.