Core tréning

A helyes testtartásért, az erős egészséges gerincoszlopért és a formás alakért

 

A core szó jelentése központ, amely ebben az esetben testünk tartóizmaira, a törzsizmok összességére vonatkozik. A core tréning egy olyan edzésforma, amely a törzs mélyizmaira koncentrál. Célba veszi az összes olyan izomcsoportot, amely a gerincet és a medencét stabilizálja. 

Nemcsak a hátizmok erősítésére irányul, hanem a has-, a váll-, a medence-, és a csípőizmokat is edzi. Növeli a hajlékonyságot, nyújtja a rövidülésre hajlamos izmokat, és mivel a gyakorlatok nagy része instabil, így az egyensúlyt is fejleszti.

Ezt az edzésformát nemre és korra való tekintet nélkül mindenkinek ajánljuk, elsősorban mégis az ülőmunkát végzőknek hasznos, mivel a számítógép előtt végzett munka megterheli az egész törzsizomzatot, rontja a testtartást. Hát-és derékfájás, helytelen testtartás okozta panaszok megelőzésére kifejezetten ajánljuk.

 

Ha legalább heti egyszer végzed ezt az edzést, számtalan pozitív hatását fogod érezni: láthatóan szebb lesz a testtartásod, a hát, derék és nyaktájéki kellemetlen fájdalom csökken, sőt a kitartó edzés hatására teljesen meg is szűnhet. Más mozgásformák végzését is segíti, nagyobb hatékonysággal fogsz majd edzeni. 

Fejleszti a testkontrollt, az egyensúlyt és a stabilitást. Csökkenti az esetleges sportsérülések kockázatát is.

Az órán való részvételhez előzetes bejelentkezés nem szükséges. Az edzéshez kényelmes, testmozgásra alkalmas ruházat és tiszta, utcán nem használt váltócipő szükséges.

Az órák időpontja: kedd 9:30-10:30 és 18:00-19:00, csütörtök 18:00-19:00