Kismamajóga

A várandósság ideje alatti jógagyakorlással segítheted a babádra való ráhangolódást, a szülésre és a szülés utáni időszakra való testi-lelki felkészülést.

A Birthlight® módszeren alapuló kismamajóga rendszer kidolgozója Dr. Francois Barbira Freedman orvos-antropológus, jógaoktató és családanya. Rendszerében ötvözte a tradicionális jógaelemeket, valamint az antropológiai munkássága során, természeti népektől szerzett tapasztalatait.

A kismama jógaórák 90 percesek, és a hagyományos jógaórákhoz hasonló elemeket tartalmaznak, ám az áldott állapot speciális igényeihez alakítva.

A foglalkozásokon az ászanákat (testhelyzeteket, pózokat) nem hosszan kitartva, hanem könnyített változatban és folytonos mozgásban végezzük. A gyakorlatok elsődleges célja a hátizmok kíméletes erősítése, a csípő-és medence tájék lazítása, a mellkas finom nyitása és ezáltal a tüdőkapacitás növelése.

Emellett minden órán végzünk speciális, vajúdást és ellazulást segítő légzőgyakorlatokat és gátizomtornát is, a gyakorlást pedig relaxációval zárjuk.

Ajánlott minden kismamának a várandósság 14. hetétől annak végéig.