Jantra jóga

A jantra jóga vagy 'a mozgás jógája' egy ősi, tibeti jógarendszer, alapja egy VIII. századból származó szöveg, melynek címe "A Nap és a Hold egyesítése".

A szöveghez tartozó gyakorlatrendszert az 1970-es évek eleje óta egy nyugaton élő dzogcsen mester, Csögyal Namkahi Norbu adja át tanítványainak és személyesen felhatalmazott oktatóinak.

Ebben a dinamikus, fizikai állóképességet is fokozó rendszerben a testhelyzeteken és mozgásokon keresztül, amelyeket a légzéssel összehangoltan hajtunk végre, egyensúlyba hozzuk az energirendszerünket is. Ezen keresztül a tudat számára lehetővé válik a megpihenés, a nyugalom és egyensúly.


A jantra jóga segíthet összehangolni és harmonizálni a gyakorló energiarendszerét és ezáltal megtalálni a kiegyensúlyozott tudatállapotot.
Mivel a jó fizikai és mentális állapotunk szoros kapcsolatban áll az energiarendszerünk működésével, ezért a jantra jóga gyakorlásával hosszú távon megőrizhetjük egészségünket, és elérhetjük a nyugodt és ellazult jelenlét tudatállapotát.

Kezdőket és haladókat egyaránt szeretettel várunk, akár a fizikai erőnlét és egészség fokozása, akár a tudat kiegyensúlyozása a cél.

Oktató: Gazda Viktória (jantra jógaoktató, hangtál terapeuta)

Az órára előzetes bejelentkezés nem szükséges, kezdőket és haladókat egyaránt szeretettel várunk.

Az órák időpontja: vasárnaponként 9:00-10:30 között