Power jóga

A power jóga a tradicionális hatha jóga alapjaira épülő, intenzív, dinamikus jógairányzat. A módszer saját testsúllyal végzett gyakorlatok gondosan megtervezett sorozatára építi a gyakorlást, és nagy hangsúlyt fektet az erőnléti ászanák (testhelyzetek) precíz kivitelezésére.

Ezáltal hatékonyan erősítjük a teljes törzs izomzatát, míg a jógagyakorlás számos pozitív hatása (stresszoldás, belső egyensúly, a tudat békés fókuszáltsága, testi és tudati kibbillentségek kiegyensúlyozása) érvényesül.Az órákon a tradicionális hatha jóga ászanák közül fontos szerepet kapnak a kartámaszos testhelyzetek, a harcos pózok, azok statikusan és dinamikusan kivitelezett variációi, amelyek elmélyítéséhez nem ritkán eszközt (jógatégla, heveder) használunk.

A power jóga erősíti, rugalmassá teszi és karcsúsítja a testet, segít a gerincoszlop egészségének megőrzésében, a légzés és a testgyakorlás tökéletes egyensúlyát teremti meg.

Rendszeres gyakorlásával folyamatosan tágítjuk a teljesítőképességünk határait, növeljük hajlékonyságunkat, ezáltal fejlődik a testtudat, a koordináció, a fizikai erőnlét, a kitartás, a tudatunk pedig koncentrálttá, kiegyensúlyozottá válik.

Kezdőknek, hölgyeknek és uraknak egyaránt ajánlott, hiszen a fizikai erőnlét fokozása és a test formálása mellett megalapozhatjuk mindennapjainkban a mentális-lelki egyensúlyt is.

Időpont: vasárnaponként 17:00-18:30